Is mijn pand bouwkundig erfgoed?

Hoofdthemas

Er zijn in Vlaanderen verschillende middelen of instrumenten die zorgen voor het behoud van ons bouwkundig erfgoed. Dat noem je "vormen van vrijwaring".

Meer informatie over de verschillende soorten onroerend erfgoed kan je hier vinden.

Als (toekomstige) eigenaar of huurder kan je eenvoudig zelf informatie opzoeken over de mogelijke vormen van vrijwaring van je pand. Zo weet je waar je terecht kan voor verdere inlichtingen en word je sneller en efficiƫnter geholpen.

Opzoeken kan via het Geoportaal van Onroerend Erfgoed. Geef bovenaan de startpagina het juiste adres in en met een eenvoudige muisklik op het oranje bolletje op het pand krijg je alle informatie over jouw pand.

Het Actieplan Bouwkundig Erfgoed (A.be) is een beleidskader voor het onroerend erfgoed in Oostende. De stad Oostende voert vanuit dit A.be een erfgoedbeleid met zeven klemtonen.

Een bouwkundig-erfgoedbeleid moet bepalen hoe omgegaan wordt met de vele individuele erfgoedpanden. Een klein deel daarvan is beschermd als monument.

Meer informatie over het actieplan bouwkundig erfgoed kan je hier vinden.  

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.